Webinar: Ben jij al op (de) hoogte?

In de steigerbranche heeft veilig werken prioriteit. Daarom hebben brancheorganisatie VSB en KOMAT, Contactgroep Materieel van Bouwend Nederland, samen het initiatief genomen om de Richtlijn Steigers te ontwikkelen.

De richtlijn is een weerslag van de geldende wet- en regelgeving. Ook de normen en de stand van de techniek
komen aan bod.

Daarnaast is er een nieuwe scholingsstructuur voor de steigerbouw geïntroduceerd. Sinds 1 januari 2017 kunnen steigermonteurs door zo’n opleiding te volgen, hun deskundigheid en vakbekwaamheid aantonen.

Bekijk dit webinar. Zie hoe de steigerbranche met de richtlijn en de nieuwe scholingsstructuur een belangrijke extra stap zet in het zelf organiseren van gezond en veilig werken.

Sprekers

  • Peter Hecker, Secretaris bij VSB.
  • Jan Vermeiren, Projectleider Bouw bij Inspectie SZW.
  • Dick Koster, bestuurslid Sectiebestuur Steigerbedrijven VSB en Managing Director bij Steigerbouw van der Panne.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit inzetten?

Is jouw branche gericht op de bouwsector? Leer dan van de steigerbranche en vind uit wat de richtlijn inhoudt voor mensen die werken op hoogte. De aanpak van de VSB kan andere branches inspireren om eveneens een extra stap te zetten in verband met gezond en veilig werken. Bekijk of het ontwikkelen van een richtlijn ook relevant is voor jouw branche.

Werk jij bij een bedrijf binnen de steigerbranche? Maak dan nu kennis met de nieuwe scholingsstructuur binnen de branche, en zie hoe de richtlijn steigers jou in de praktijk kan helpen.
Dit webinar is ook handig om collega’s te inspireren zich te houden aan de richtlijn en deel te nemen aan de nieuwe scholingsstructuur.

Meer weten?

Kom hier meer te weten over de Richtlijn Steigers.