Webinar Het Nieuwe Leren: Virtueel Gezond en Veilig

Op woensdag 16 november 2016 om 16.00 uur organiseerde het Programma Zelfregulering Gezond en Veilig werken samen met SkillsTown en de Brandweer een webinar over het Nieuwe Leren: Virtueel Gezond en Veilig.

Het webinar staat in het teken van de toekomst: het gebruik van virtual reality om medewerkers bewust te maken van gezond en veilig werken. Deelnemers worden in een virtuele omgeving getraind om te gaan met verschillende situaties in het werk.

Gerald Stoffer (Medewerker OIV (operationele informatie voorziening), Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden) bouwt voor de Brandweer, Politie en Ambulancedienst realistische scenario’s in een virtuele oefenomgeving. De deelnemers kunnen zo met elkaar, vanaf een eigen station, tegelijk in hetzelfde scenario hun inzet leveren. Op dit moment gebeurt dit in het Virtuele Oefencentrum in Arnhem. Het is de bedoeling om in de toekomst dit ook aan te bieden via een Elektronische Leeromgeving zodat de deelnemers van afstand de scenario's kunnen draaien. Gerald begeleidt de scenario’s en maakt het leren zo leuker, realistischer en effectiever. Hij vertelt hier tijdens het webinar uitgebreid over!

Op dit moment wordt er vooral geoefend met een joystick, maar met de nieuwste technologiën kunnen deelnemers ook gebruik maken van en leren met een virtual reality bril. Door onderdeel te worden van de virtual omgeving wordt het een unieke en intensere ervaring. Hans Schuurmans (CEO SkillsTown) experimenteert hiermee en vertelt meer over hoe deze technologie ingezet kan worden om medewerkers voor te bereiden op situaties in het werk waarin de gezondheid en veiligheid op het spel staan. Tevens kijkt Hans naar de toekomst en vertelt hij welke andere ontwikkelingen er op dit gebied aankomen.

Dit webinar volgt op het webinar Gezond en Veilig Werken en het Nieuwe Leren van 27 juni 2016, dat je hier kunt terugkijken. 

Kijk hier de webinar van 16 november 2016 terug: Het Nieuwe Leren: Virtueel Gezond en Veilig