Webinar: Veilig samenwerken in de keten

Veilig samenwerken in de keten is een van de meest actuele onderwerpen in de veiligheidswereld. Hoe deel je verantwoordelijkheid als je samen met andere partijen aan het werk bent? Dat thema staat dit webinar centraal.

In de praktijk blijkt het vaak lastig om duidelijke afspraken te maken over veilig werken. Zeker als het gaat om zaken die de gehele keten aangaan, bijvoorbeeld bij complexe materie als het werken met gevaarlijke stoffen.

Om bij dit soort kwesties te ondersteunen heeft Veiligheid Voorop de ‘Handreiking heldere afspraken’ ontwikkeld. Die helpt om een goede veiligheidscultuur te bevorderen bij bedrijven die met gevaarlijke stoffen aan de slag zijn.

De handreiking is een instrument om het gesprek tussen ketenpartners op gang te brengen. Het biedt zeker inspiratie voor andere branches om duidelijke overeenkomsten in de keten te sluiten.

Sprekers

  • Corine Baarends, projectleider programma, Veiligheid Voorop.
  • Gert- Jan Crucq, programmamanager Veilig Werken met aannemers, VOPAK.
  • Rick Gooshouwer, manager HSE Quality, ENGIE.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit inzetten?

Is ketensamenwerking binnen jouw branche ook een actueel onderwerp? Of wordt er binnen jouw branche met gevaarlijke stoffen gewerkt? Kijk dan dit webinar terug en leer hoe je met de handreiking de veiligheid in de keten kunt bevorderen.

Vertegenwoordig jij een bedrijf binnen de chemische industrie? Kijk dan dit webinar terug en zie hoe je de ‘Handreiking heldere afspraken’ kunt inzetten om samenwerking met jouw ketenpartners te verbeteren.

Meer weten?

Ga dan naar de website van het samenwerkingsverband Veiligheid Voorop. Of lees hier meer over de handreiking Heldere Afspraken.