Webinar: Haal je RI&E uit de la!

Nieuwsgierig naar hoe je de Risico inventarisatie & Evaluatie (RI&E) in jouw branche of bedrijf om kunt zetten naar een bruikbaar instrument? Een handvat dat helpt om medewerkers te betrekken bij het organiseren van een gezonde en veilige werkomgeving?

Tijdens dit webinar praat het Sectorinstituut Transport en Logistiek je bij over hoe zij de RI&E hebben omgevormd tot een dynamisch werktuig. Daarmee kunnen bedrijven blijvend een gezonde en veilige werkomgeving ontwikkelen.

Het pilotproject ‘Dynamische Risico-inventarisatie en Evaluatie’ heeft geleid tot dit webinar. De resultaten van de pilot met 30 MKB-bedrijven zijn vertaald in een Tipkaart Dynamische RI&E en Tipkaart PLUS met praktische voorbeelden.

Sprekers

  • Marinka de Groot: Projectleider ‘Onderweg naar een dynamische RI&E’ bij het Sectorinstituut.
  • José van Lieshout: A&O-adviseur bij het Sectorinstituut.
  • Peter Schoenmakers: Projectmanager bij Scholte Verhuis Groep, één van de bedrijven betrokken bij de pilot.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit inzetten?

Motiveer als brancheorganisatie (MKB-) bedrijven om meer uit hun RI&E te halen. Leer van de aanpak binnen de sector Transport & Logistiek. Of maak gebruik van de praktische tools en instrumenten zoals de tipkaart en het stappenplan. Vertaal deze aanpakken vervolgens naar je eigen branche.

Ben jij werkzaam bij een bedrijf binnen de sector Transport & Logistiek? Leer dan nu hoe je meer uit je RI&E kunt halen en op welke manier je deze als een dynamisch instrument kunt inzetten.

Meer weten?

Lees hier meer over het pilotproject