Webinar ‘Gezond werken met (gevaarlijke) stoffen’

Wist jij dat jaarlijks 3.700 mensen overlijden aan beroepsziekten en dat daarvan circa 2.000 het directe gevolg zijn van een beroepslongziekte? Ben jij je eigenlijk bewust van de risico’s die (gevaarlijke) stoffen met zich meebrengen voor de werknemers op jouw werkvloer?

Op 8 december 2016 organiseerden wij samen met de Long Alliantie Nederland en de Bakkers- en CUMELA-sectoren het webinar ‘Gezond werken met (gevaarlijke) stoffen’Je wordt tijdens dit webinar bijgepraat over verschillende initiatieven gericht op het gezond werken met stoffen.
De volgende sprekers lichten toe hoe je risicovolle situaties op het werk kunt herkennen en welke acties je als werkgever en werknemer kunt nemen om de risico’s te minimaliseren: 

  • Dr. Jos Rooijackers, longarts bij het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen
  • Tineke Rens, Arbeidshygiënist en Coördinator Informatiecentrum Grondstofallergie bij het Nederlands Bakkerij Centrum
  • René van der Holst, mede-eigenaar van Aannemersbedrijf G. van der Holst & Zn.
  • Frank Schrama, werknemer Aannemersbedrijf G. van der Holst & Zn.

De Long Alliantie ontwikkelt daarvoor praktische toolboxen en tips die jij direct kunt inzetten! Tijdens de webinar zullen werkgever Réne en zijn werknemer Frank, die een longziekte heeft opgelopen, hun ervaringen delen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen heeft Frank gedurende de jaren longfibrose ontwikkeld. Zijn werkgever René en hij vertellen hoe zij gezamenlijk naar oplossingen hebben gezocht zodat Frank gewoon kon blijven werken.

Met de publicatie ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’ wil de LAN mensen bewust maken van de ernstige gevolgen van blootstelling aan stoffen. Zeven slachtoffers van beroepslongziekten willen graag met hun verhaal  ervoor zorgen dat andere mensen niet ziek worden en gezond werken met stoffen. 

Kijk hieronder het webinar terug!

Interessante links: 
http://www.longalliantie.nl/
https://www.nkal.nl/
http://www.nbc.nl/
http://gevaarlijkestoffen.zelfinspectie.nl/