Instrument: Self assessment tool ‘de andere kijk op jouw zaak’

Deze gratis tool helpt bedrijven om te analyseren hoe gezond en veilig werken binnen het bedrijf is georganiseerd. De tool is een initiatief van het programma Zelfregulering Gezond en Veilig werken van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Achterliggende gedachte

De Self assessment tool bestaat uit een vragenlijst. Die is bestemd voor iedereen die in jouw zaak verantwoordelijk is voor het organiseren van gezond en veilig werken.

De vragen zijn zeer toegankelijk geformuleerd, zowel voor medewerkers op de werkvloer als het management. Hierdoor kun je op meerdere niveaus het gesprek over gezond en veilig werken op gang brengen.

Binnen 15 minuten krijgen bedrijven inzicht. Zij worden in vier stappen geholpen om:

  • Te bepalen hoe gezond en veilig werken op dit moment is georganiseerd.
  • De stand van zaken te toetsen bij collega‚Äôs op de werkvloer.
  • De resultaten en mogelijke verbeteren te bespreken met het MT of de directie.
  • Te beslissen waar je start met het organiseren van gezond en veilig werken.

De betreffende uitkomsten worden in eerste instantie alleen opgeslagen op het apparaat van de gebruiker. Na het invullen van de vragen kunnen de bedrijven er ook voor kiezen de resultaten te delen. Dat maakt het mogelijk om de resultaten te vergelijken met andere bedrijven.

Hoe kunnen branches en bedrijven dit instrument inzetten?

Motiveer bedrijven binnen jouw branche om het gesprek aan te gaan over gezond en veilig werken door de inzet van deze vragenlijst. Help bedrijven binnen jouw branche om de huidige situatie te analyseren en gezond en veilig werken te borgen.

Wil jij het gesprek over gezond en veilig werken binnen jouw bedrijf op gang brengen? Of de huidige situatie analyseren? Breng dan met deze Self assessment tool in kaart hoe gezond en veilig werken binnen jouw bedrijf is georganiseerd.

Meer weten?

Start direct de Self assessment tool.