Handreiking Scan Veilig Gedrag

Wil jij inzicht krijgen in het veiligheidsgedrag in jouw afdeling of organisatie? En weten wat medewerkers en leidinggevenden concreet doen voor veiligheid op het werk en waarom? Neem dan het initiatief de Scan Veilig Gedrag uit te voeren in je organisatie.
De Scan Veilig Gedrag is een zelfassessment instrument dat bedrijven inzicht geeft in hoe veilig gedrag op de werkvloer is georganiseerd en wat er te verbeteren valt. Het doel van deze tool is het veiligheidsgedrag en de zelfredzaamheid van organisaties te bevorderen. De digitale scan is wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar én bruikbaar.

In de Handreiking Scan Veilig Gedrag lees je meer en ben je in vijf stappen aan de slag met de Scan Veilig Gedrag: download deze hieronder.

Direct met de Scan Veilig Gedrag aan de slag: klik dan HIER.

Webinar ‘Veiligheidsgedrag onder de loep’ 

In dit webinar vertelt Joyce Rupert, die de Scan heeft ontwikkeld, meer over de achtergrond en toepassing van de Scan: kijk HIER het webinar terug. 

“Het maakt nogal verschil of je zegt ‘Hé joh, weet je wel dat je verkeerd bezig bent?’ of dat je vraagt of je misschien kunt helpen of iemand op het hart drukt om goed op te passen.” Artikel Vakblad Arbo, nr 6 2017, Vakmedianet

Download hieronder het interview met Joyce Rupert of lees het digitaal op het Arbo Kennisplatform

Handreiking Scan Veilig gedrag

Download hier

Artikel Arbo nr 6 Scan Veilig Gedrag Interview Joyce Rupert

Download het artikel