De Code: Code Gezond en Veilig Magazijn

Het aantal bedrijfsongevallen in Nederlandse magazijnen moet afnemen. In dat licht heeft evofenedex de 'Code Gezond en Veilig Magazijn' gelanceerd. Die moet werkgevers en werknemers in de logistieke sector inspireren de zelfwerkzaamheid voor gezond en veilig werken te vergroten. 22 partners hebben samengewerkt met evofenedex in verband hiermee.

Achterliggende gedachte

De code heeft als doel het aantal bedrijfsongevallen terug te dringen. In Nederlandse magazijnen gebeuren jaarlijks zo’n 1.500 ernstige ongevallen. Daarvan eindigen er gemiddeld zeven met de dood (cijfers 2015).

De code is bedoeld om bedrijven te stimuleren een effectief veiligheidsbeleid te voeren. Bedrijven kunnen deelnemen op basis van vrijwilligheid. Het uitgangspunt is dat veiligheid en efficiency hand in hand gaan, en dat een gezond en veilig magazijn een efficiënt magazijn is.

Wat kunnen branches en bedrijven van deze code leren?

De code kan als inspiratie dienen voor brancheorganisaties om veilig en gezond werken te borgen. Niet alleen binnen een (lid)bedrijf, maar in de gehele keten. Brancheorganisaties kunnen leren van de aanpak en inspiratie opdoen voor een vergelijkbaar traject in de eigen keten.

Voor bedrijven met een magazijn is de code een bruikbaar instrument. Zij kunnen zich committeren aan de code om van het magazijn écht een veilige en gezonde werkomgeving te maken.

Meer weten? 

Code Gezond en Veilig Magazijn

Download hier

Of surf direct naar de website Code Gezond en Veilig Magazijn.